Ozon / Luchtreiniging

Ozon reiniging om nare geurtjes te verwijderen

Ozon - LuchtreinigingOzon reiniging is uitermate geschikt voor alle ruimtes die te kampen hebben met geuroverlast of bijvoorbeeld brandschade.

Voor het reinigen van vervuilde lucht heeft schoonmaakbedrijf Dupon de beschikbaarheid over een draagbare luchtreiniger die werkt op basis van ozon en uv-c straling.
Normale luchtreinigers hebben een filter waar de lucht doorheen gaat en de stofdeeltjes achterblijven.

De luchtreiniger die wij gebruiken wekt uv-c straling op, die met de zuurstof in de omgeving reageert en daardoor wordt ozon geproduceerd. Ozon reageert direct met iedere vorm van vervuiling die zich in de lucht bevindt. Niet alleen met stofdeeltjes, maar ook met micro-organismen en organische stoffen zoals bijvoorbeeld tabaksrook of frituurlucht. Met andere woorden: sterilisatie in plaats van filtering.

Deze reactie zorgt ervoor dat vervuiling als het ware wordt geoxideerd. Na de reactie lost de ozon weer op in zuurstof, waterdamp en koolstofdioxide.

Tijdens de behandeling mogen er geen mensen of dieren in de ruimte aanwezig zijn.

De voordelen:

  • Geen gebruik van chemicalen
  • Milieu vriendelijk
  • Makkelijk in gebruik
  • Vernietigd alle nare geurtjes

Voorbeelden waar de luchtreiniger gebruikt kan worden:
Ruimtes vervuild met tabakslucht, toiletlucht, afvallucht, brandlucht, organisch verontreinigde ruimtes, slaapkamers, hotelkamers, caravans, kantoren, dierenklinieken, kinderdagverblijven, keukens etc.

Wilt u meer weten over dit systeem, neem dan vrijblijvend contact op met Schoonmaakbedrijf Dupon.

Bewaren

Bewaren