Schoorsteenvegen

schoorsteenvegen

Het belang van schoorsteenvegen!

Bij Schoonmaakbedrijf Dupon bent u aan het juiste adres voor het vegen van uw schoorsteen.

Schoorsteenvegen is van levensbelang. Jaarlijks komen er circa. 2000 schoorsteenbranden in Nederland voor, dit vaak door het niet vegen van de schoorsteen.

Is schoorsteenvegen verplicht?

In diverse Europese landen is het jaarlijks schoorsteenvegen verplicht, in Nederland word dit slechts aangeraden. Wel zijn er steeds meer brandverzekeringen die verplichten om de schoorsteen jaarlijks te vegen.

Hoe gaan wij te werk?

Schoorsteenvegen doen wij van onderaf, dit omdat het meeste vuil zich onderin de schoorsteen bevindt. U heeft binnen geen last van vuil of stof door het schoorsteenvegen, dit door het gebruik van kleden en een hiervoor geschikte stofzuiger.

Hoe vaak moet uw schoorsteen geveegd worden?

Wij raden aan om uw schoorsteen één keer peer jaar te laten vegen, gebruikt u uw haard of houtkachel als hoofdverwarming is het raadzaam dit vaker te doen.

Wat kost het schoorsteenvegen?

Schoorsteenvegen kost € 42,50* incl. BTW.

U ontvangt van ons na het vegen een veegbewijs zodat u altijd kunt aantonen dat uw schoorsteen is geveegd.

* dit geldt bij het vegen van uw schoorsteen van onderaf, wanneer dit niet mogelijk is en van bovenaf gewerkt moet worden zullen hier meer kosten aan verbonden zijn. Dit word te allen tijden eerst met u overlegd. Het verwijderen van een nest geschied op uur basis.